Up Kehräyskurssi 20.10.2012

Kehräyskurssi 20.10.2012

20.10.2012 kokoonnuimme aamupäivällä Hollolan Arkiomaajärven rannalle Eeva-Riitta Postin mökille opettelemaan kehräyksen saloja. Opettajaksemme oli ystävällisesti lupautunut Marko Suomi ja tavoitteenamme oli opetella tekemään koirankarvasta lankaa värttinän avulla.

Koska allekirjoittanut toimii Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran Päijät-Hämeen aluekerhon toisena vetäjänä ja on myös ollut mukana Lappalaiskoirat ry:n Päijät-Hämeen alajaoksen toiminnassa, kehräämään kokoontui ihmisiä molemmista yhdistyksistä, tehden tilaisuudesta omalla tavallaan historiallisen. Karvat eivät koirien sukutauluja katsoneet ja ajoittain tökkineestä tekniikasta huolimatta jokainen osallistuja sai kurssin päätteeksi ainakin jonkinlaisen pätkän itse kehrättyä lankaa aikaiseksi. Päivä sujui kehräämisen ohessa rattoisan rupattelun merkeissä ja samalla tuli tutustuttua moneen mukavaan uuteen ihmiseen.

Omalta osaltani haluan kiittää kaikkia osallistuneita ja erityisesti Markoa (joka jakoi taitonsa kanssamme), Leena Pekosta (joka pelasti päivän tuomalla suuren määrän parempia värttinöitä kuin alunperin hankkimamme), sekä Postin Eevistä, joka auttoi suuresti järjestelyissä ja tarjosi meille katon pään päälle. Toivottavasti kaikilla osallistuneilla koirankarvat menevät jatkossakin hyötykäyttöön ja mahdollisesti joku saattaa opettaa tämän jalon taidon eteenpäin muillekin!

- Tiina Ahonen -


001
002
003
004
005
006