Up Pikkujoulukävely Miekkiössä 2007

Aliina
Halla
Miina
Mosku
Ruska
Saaga
Ulda ja Valli
Ulda
Valli
Rolli

Kävely 9.12.2007

Johtuneeko sitten näistä paljon puhutuista ilmaston lämpenemisistä vai ainoastaan huonosta tuurista, että tapahtumasta jonka piti liittyä tulevaan valkeaan jouluun ja sen odotukseen metsän siimeksessä laavulla tulia ja kynttilöitä polttaen, vietettiinkin tällä kertaa täysin lumettomissa tunnelmissa. Tosin siinä oli tuuria mukana, että viime päivät jatkunut piiskava vesisade ja vihmova tuuli olivat lakanneet edllisenä iltana ja siinä mielessä päivä ja sää olivat olosuhteet huomioon ottaen varsin mainiot, vaikka sitä lunta ja pakkasta ei ollutkaan piristämässä mieltä ja valaisemassa maisemia.

Jo lähestyvän joulu ja sen mukanaan tuomat kiireet ihmisillä jälleen tututtuun tyyliin karsivat osallistujamäärää, mutta siitä huolimatta paikalle ilmestyi kaikkiaan 10 ihmistä ja saman verran innokkaita koiria viettämään joulunaluspäivää laavulle. Myös paikalliset joulumarkkinat Lahden suurhallissa ja edellisen päivän messarit vetivät joitain ihmisiä puoleensa, ennemmän kuin raikas happihyppely luonnon helmassa.

No pienen kävelyn jälkeen saavuttiin laavulle ja nautittiin lohisoppaa, leipää, joulutorttua, pullaa, kahvia, glögiä ym... vatsantäytettä. Eikä koiriakaan täysin unohdettu, joitain herkkuja oli myös silmäterille varattuna. Useampi tunti laavulla sitten turistiin nuotion loimussa ja välillä myös koiria hieman lenkittäen. Eipä ollut joukossa yhtään...tai ainakaan kukaan ei tunnustanut omaavansa esim. laulutaitoja, jotta olisi muutama joululaulukin vaikkapa kuultu tulien ääressä. Koiratkin olivat melkoisen ääneti, mitä nyt urokset hieman tyyliin kuuluen uhosivat toisillensa.

Näin saatiin vielä vietettyä yksi yhteinen päivä koirien parissa tämänkin vuoden puolella. Toivottavasti osanotto ensi vuoden puolella eri tapahtumissa on vähintään yhtä runsasta kuin mitä oli tämän vuoden kävelyillä.

- Ismo -