Up Kävely Salpakankaalla 26.8.2005

Kävely Salpakankaalla 26.8.2005

Elokuun lopulla järjestettiin jälleen yhteinen kävelytapahtuma kaikille halukkaille lappalaiskoiraharrastajille. Tapahtumapaikkana toimi toista kertaa hyväksi havaittu reitti Salpakankaalla, joka kiertää hyväkuntoisia, leveitä polkuja ja latupohjia lähinnä mäntykangasmaastossa. Edellisen kävelytapahtuman tapaan matkaan lähdettiin vasta alkuillasta, eli tällä kertaa klo 19.00 aikohin.

Tämän kertaista tapahtumaa varjosti hieman omalta osaltaan sateinen sää, joka myös karsi osallistujamäärää. Kuitenkin positiivinen asenne ja innokkaiden koirien halu päästä matkaan nostatti myös ihmisten mieliä, vaikka kokoontumispaikalla vettä tulikin lähes tulkooon saavista kaataen. Matkan edetessä sadekin tyyntyi pelkäksi pienoiseksi tihkuksi, joka lähinnä virkisti mieltä...ei kastellut. Kävely eteni jälleen kerran hyvässä järjestyksessä ja tällä kertaa uskallettiin koiratkin laskea rohkeammin vapaiksi kirmailemaan, sillä eihän kyseisellä kelillä liiku luonnossa kuin lappalaisten ulkoiluttajat, joten mahdollisuus törmätä muihin ihmisiin oli aikalailla häviävän pieni.

Joukkoa riemastutti ja piristi 4kk ikäinen porokoiran pentu, joka liikkui koko matkan alusta alkaen vapaana. Pentu oli todella pirteä ja rohkea muiden koirien joukossa ja toi osaltaan positiivista ilmettä koko joukkoon.

Tällä kertaa laavulla ei tulia sytytetty, eikä sen vuoksi makkaroita paisteltu sateisen ilman johdosta, mutta hetken tauko laavulla pidettiin ja turistiin mukavia. Samaisesta sateisesta säästä johtuen kenellekkään ei tullut tällä kertaa kameraa mukaan, joten kuvat jäivät ottamatta. Osallistujia mukaan oli uskaltautunut kuuden ihmisen ja kymmenen koiran verran.

- Ismo -