Up Kävely Kalliolassa 17.2.2008

IMG_2308
IMG_2311
IMG_2313
IMG_2314
IMG_2321
polulle
metsassa
kammilla
sampo
sampo ja ulda
poseerausta
IMG_2316

Kävely 17.02.2008

Helmikuisena sunnuntaina hiukan ennen puolta päivää kokoonnuttiin tällä kertaa Kalliolaan, jossa Leena oli järjestänyt tämänkertaisen tapahtuman ohjelmineen ja tarjoiluineen. Päivä oli kaikinpuolin ihanteellinen pienelle kävelylle, hieman tuuli tuiversi ja pientä pakkasta oli ilmassa, joten ei aivan jouduttu talsimaan sohjokelissä johon tämän talven osalta on jo liiankin kanssa joutunut tottumaan ja elämään. Paikalle saapui määräaikaan mennessä kahdeksan ihmistä ja seitsemän koiraa, joiden avulla saatiin aikaiseksi tapahtuma, jota voi hyvällä omallatunnolla kutsua yhteiseksi kävelytapahtumaksi.

Matkaan lähdettiin intoa puskuen ja haukkuen ainakin koirien osalta. Matka kulkeutui alkuun pientä tietä myöten kohti kauempana siintävää metsää. Jälleen kuten yleensäkin, niin pienet asiaan kuuluvat mielenilmaukset koirien...lähinnä uroksien osalta esiteltiin toinen toisillensa. No se ei tahtia hiljentänyt eikä vauhtia pysäyttänyt vaan nokat kohti metsää talsittiin jonkinlaisessa jonomuodostelmassa ja hieman myös liukasteltiin ilman sen suurempaa dramatiikkaa. Metsässä kurvailtiin ja kaarreltiin pieniä mäkiä valillä ylös ja tietenkin välillä täytyi tulla alaspäinkin. Aikamme seikkailtua tulee tietenkin tarve välillä pysähtyä ja siihenkin löytyi varsin mukava paikka, jossa hetken löimme käsiämme yhteen ja pyörittyämme toistemme ja koiriemme jaloissa jatkoimme taas matkantekoa.

Takaisin lähtöpaikkaan saavuimme kaikki, joten kukaan ei eksynyt matkalla. No olisihan meillä ollut omasta takaa useampikin hakua harrastava koira joukoissa mukana, joten ei sen puoleen olisi suurempia huoliakaan ollut vaikka joku olisi hieman ns. haksahtanut oikealta polulta. Tämän kertaisen kävelyn osalta koirien tarina päättyikin sitten tähän, eli koirat pakattiin autoihin ja me omistajien ominaisuudessa lähdimme nauttimaan Leenan upeista antimista: hernerokkaa, pannaria hillolla ja kahvia pullan kera oli luvassa. No tasan ei käy onnenlahjat, olisi koirille voinnut tokaista...onneksi nämä ihmiset parhaat ystävät tyytyvät kuitenkin vähään ja käpertyivät jokainen tahollansa autonsa penkille tai peräpoksiin.

Kipaisimme tämän koirien pakkausoperaation jälkeen hetkessä pellon poikki tutustumaan eläinhoitolaan joka oli avannut vuoden vaihteessa ovensa ja näin käynnistänyt toimintansa nelijalkaisten ystäviemme sijaiskotina, kun isäntäväki lähtee lomille tai kuka mihinkin. Tilat olivat varsin siistit ja mukavat kuten voikin olettaa, kun toiminta on reilun kuukauden ikäistä. Paikat hohtivat uutuuttaan. Todellakin hohtivat, sillä kyseessä olivat täysin uudet tilat...ei siis esim. muutoksen kouriin joutuneen navetan muuttaminen hoitolaksi tms. vaan täysin uudet tilat. Nautimme siis ilman tunnontuskia vaikka omat koirat nyhjöttivät autossa samalla aikaa, Leenan valmistamasta herkullisesta rokasta, pannarista, kahvista kera pullan. Aikamme ahmittuamme herkkuja suuntasimme jokainen omaa ripeää tahtiamme takaisin kohti autoja ja suoritimme poistumisen tämän kertaisesta kävelytapahtumasta.

Kiitoksia valtavasti Leenalle hienoista puitteista ja tarjoiluista.

- Ismo -